Er du en senior som er nysgjerrig på, og engasjert i digitale løsninger? Har du lyst til å lære om teknologi som gir velferd, aktivitet og fellesskap? Da er Moss bibliotek på jakt etter deg! Moss bibliotek tilbyr et kurs til voksne uten teknologiskrekk, der seniorer inviteres inn til å lære mer om for eksempel teknologi, data og mulighetene i en vanlig smarttelefon. Kurset er utviklet i samarbeid med Inspiria vitensenter i Sarpsborg, og inneholder blant annet opplæring i Snapchat, Kahoot, geocoaching, helseklokker, el-sykler og Virtual Reality-briller.

«Vi vet at det er mange nysgjerrige og kompetente voksne der ute! Dette kurset er gratis, og det eneste kravet vi setter er at du er 60 år og eier en smarttelefon» sier Anne Berit Brandvold, fylkesbibliotekssjef og en del av Østfold kulturutvikling. Kurset er støttet av ERASMUS+, som er EU’s program for utdanning, ungdom og idrett. Som en ekstra liten belønning blir to deltakere på kurset trukket ut til å delta på en spennende studietur til Tsjekkia i begynnelsen av juni. Tsjekkia og Litauen har nemlig tilbudt sine seniorer tilsvarende kurs, og har hatt stor suksess med det.

Inspiria vitensenter står for undervisningen, og kurset gjennomføres som tre samlinger i løpet av april måned. Det første møtet er på lokalbiblioteket, mens de to andre holdes på Inspiria. Vi tenker at dette er en kjempefin anledning til å møte andre voksne med like interesser, og bli enda litt mer kompetent på teknologien vi finner i samfunnet rundt oss. Meld deg på ved å kontakte biblioteket på 99 09 11 15 eller epost tor.magnus.jonassen@moss.kommune.no.

Oppdatering! Vårkurset er nå fullbooket men det er mulig å stå på venteliste slik at du blir varslet dersom noen melder avbud. Eventuelt er det mulig å stå på venteliste for høstens kursrekke.