Når:
15. februar 2018@19:00-20:15
2018-02-15T19:00:00+01:00
2018-02-15T20:15:00+01:00
Ære være mine døtre

Lene Wold: «Ære være mine døtre»
Kvinner har anstendighet som bare kan mistes én gang. Menn har ære, som alltid kan gjenopprettes. Rahman ble som tiåring vitne til at ei sju år gammel jente fra skolen ble steinet til døde, hun hadde blitt voldtatt. Voldtektsmannen kastet den første steinen. En del år senere ville moren skille seg fra en voldelig ektemann. Etter mye hets fra lokalbefolkningen følte han seg tilslutt tvunget til å drepe sin mor for å gjenopprette familiens ære.
Da han oppdaget at en av sine døtre hadde et kjærlighetsforhold til en annen jente, og at hans andre datter hadde forsøkt å hjelpe henne, fikk han klar beskjed fra sin kone om å gjøre det rette for å gjenopprette familiens ære. Han skjøt sin datter og forsøkte også å ta livet av sin andre datter. Han sørger over sin døde mor og datter, men forsvarer æresdrap og mener avgjørelsen var nødvendig.

Lene Wolds bok «Ære være mine døtre» gir oss innblikk i en kultur hvor æresbegrepet, som verken er påbudt fra Koranen eller statsapparat, gjennomsyrer hele samfunnet, skaper frykt, og utløser store tragedier. Vi ser frem til et engasjerende foredrag med Lene Wold, som dro til Jordan for å snakke med mennene som utførte æresdrap på sine nærmeste.

I samarbeid med KulturLab

 

Translate »