Er vi virkelig likestilte i Norge?

Velkommen til et aktuelt foredrag og debatt.

Før følte journalist Kristin M. Hauge seg skråsikker på at likestilling mellom menn og kvinner for lengst var på plass, og at verden hadde gått fremover. Så ble hun mamma. Forventninger om hvilken rolle hun skulle ta som kvinne og mor på bygda kom brått. Da tenåringsdatteren fortalte om jenter som var redd for å dusje sammen fordi de kanskje ikke var fine nok, bestemte Kristin M. Hauge seg for å skrive en bok. Hun ser at samfunnet har fått en backlash – og at det handler om likeverd på alle arenaer – i idretten, næringslivet, i sosiale medier, i hjemmet og på skolen.

«Brev til en datter» er en annerledes historiebok. Det er de helt nære historiene til kvinnene som tok tak i hver sin del av hverdagen vår og skapte det likestilte Norge. I sluttspurten av bokarbeidet kom #metoo-debatten, som hun mener bare understreker behovet for «en ordentlig reingjøring av det norske hus». “Nå må vi våkne og se hva feministene faktisk gjorde for oss. Vi må passe på så vi ikke mister rettighetene og respekten for hverandre. Det er på høy tid at vi begynner å snakke sammen om verdier og likeverd igjen.” (KK, 2018)

Bli med på en aktuell samtale for flere generasjoner om hverdagen bak det vi trodde var det likestilte Norge. Forfatter Kristin M. Hauge vil i samtale med Hanne Luthen og ordfører Hanne Tollerud engasjere publikum til en dialog om hvordan ståa er for likestilling i 2019.

Musikkinnslag med Åshild og Astrid Skiri Refsdal.

Billetter kr. 100,- på Ticketco.

Del med venner og kjente!
    Translate »