Lørdag 23. mars kl. 13-16. Nordens dag feirer det nordiske samarbeidet og inngåelsen av Helsingforsavtalen i 1962. Avtalen, som gjerne kalles ”Nordens grunnlov”, regulerer det offisielle nordiske samarbeidet og legger grunnen for mye av kontakten vi har med våre nordiske naboer. Avtalen sikrer for eksempel tilgang til høyere utdanning og sosiale rettigheter ved opphold i et annet nordisk land. Stortinget besluttet i 2014 at de nordiske flaggene skal heises på Løvebakken hvert år den 23. mars, og stadig flere kommuner markerer denne dagen.

Vi får besøk av forfatter Inger Lise Skauge som sammen med Jens Bakke har skrevet boka: Fredriksten—i 1718 datt’n. Illustratør: Pontus Berglund. Inger Lise Skauge er en pensjonert pedagog som fortsatt er virksom på flere områder. Selv sier hun at hun begynner å få liten tid. Alderen til tross (76) er hun mer aktiv enn på lenge.

Boka er den første som er skrevet for barn, men historien er minst like interessant for de voksne og denne lørdagen klokka 1300 vil Inger Lise Skauge fortelle om boka og den spennende historien som utspant seg på Fredriksten festning i 1718.

Passer for familier/barn og voksne, men nok ikke for de minste barna. Gratis inngang, arrangementet er et samarbeide mellom Foreningen Norden Rygge-Moss og Moss bibliotek.

Del med venner og kjente!
    Translate »