I disse sommerles-tider kan det være greit med noen ekstra lesetips. Våre barnebibliotekarer har satt sammen en liste med gode bøker til dere!

1. Kaptein Supertruse og den bioniske busegutten. Del 1. Snørrmonsteret – Pilkey, Dav (Alder ca 1.-7. trinn)
“Kaptein Supertruse fortsetter sine elleville eventyr. Her må han kjempe mot et GIGANTISK busemonster! Hvis du likte denne boken, fortsetter fortellingen i Kaptein Supertruse og Den Bioniske Busegutten. Del 2. De Råteite Robotbusene Tar Hevn.”

2. Edvin Eek og Ordensmannen – Falch, Sigmund (Alder ca. 3.-6. trinn)
“Ordensmannen, som bor under bakken på Sydpolen, har som jobb å passe på at ting er i balanse i verden. På vei hjem fra skolen en dag, oppdager Edvin at det er noe som ikke helt stemmer. Verden har havnet i ubalanse, og Edvin må gjøre det han kan for å ordne opp.”

3. Tåkedis – Larsen, Frode Eie, & Lauritzen, Dag Otto (Alder ca. 4.-7. trinn)
“Bestevennene Hannah og Einar står overfor et mysterium etter at Hannah finner en jakke som er skylt i land. Sammen med hunden Turbo havner de to vennene i uventede situasjoner og må løse utfordrende mysterier.”

4. Clara-mysteriene: Mareritt i Venezia – Dybvig, Ingeborg (Alder ca. 5.-7. trinn)
“Clara får bli med pappa til Venezia på jobb. Hun får lov å gå rundt alene. Plutselig får Clara øye på en mann som fotograferer med deres eget kamera! Clara tar opp jakten på tyven, men det skulle hun ikke ha gjort. For i Venezia kan man lett komme på villspor, og det viser seg at ikke alle der er snille…”

5. Coraline – Gaiman, Neil (Alder ca. 4.-7. trinn)
“En ekkel, spennende og morsom historie om å finne seg selv (og andre) i en parallell, men så ulik(!), virkelighet. Dette er en av de bøkene som virkelig lar deg kjenne edderkoppene krype nedover nakken… Du finner boken både på norsk og engelsk hos oss!”

6. Sherlock Hund: To og en Halv Detektiv – Palmiola, Isaac (Alder ca. 2.-7. trinn)
“Artur og Agata har mast lenge om å få en hund. Nå har de endelig fått hunden de drømmer om, men på første luftetur i parken blir han kidnappet.”

7. Kimura: Sverdets Vei – Bødker, Benni (Alder ca 2.-5.trinn)
“Kimura har rømt fra en grusom barneleir for foreldreløse barn og soldatene er etter ham. Han vil klare seg selv. Han vil være samurai, en kriger som lever av sverdet sitt.”

8. Hobbiten – Tolkien, J. R. R. (Alder ca 3.-7.trinn, også supert til høytlesning)
“Bilbo Lommelun er en Hobbit som lever et behagelig liv i hobbithullet sitt under bakken. Men en dag dukker trollmannen Gandalv opp, sammen med tretten dverger, og vil ha ham med på eventyr.”

9. Ankh: Mumiene Våkner – Steinholm, Monika (Alder ca. 4.-7. trinn)
“Markus lever et tilsynelatende vanlig liv i en liten norsk by. Moren forsvant på mystisk vis da han var liten. Det eneste han har igjen fra henne er et smykke med ANKH-symbolet … En serie om livsfarlige krefter, modige barn og rare oppfinnelser. Mumiene våkner er bok 1 i ANKH-serien.”

10. Nimona – Stevenson, Noelle (Alder ca. 4.-7. trinn)
“Vi møter Nimona idet hun banker på hos skurken Lord Ballister Blackheart. Hun vil ha jobben som sidekick. Det er en uventet forespørsel for Lord Blackheart, men hvilke motargumenter har han mot en rødhåret tenåringsjente som er hamløper, og kan skifte fra hai til ulv til et lite barn på et halvt øyeblikk? Det kan jo absolutt komme til nytte.”