Prosjektet «Lesekiosk» er et nasjonalt prosjekt. I utgangspunktet fikk «Foreningen Les» støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til et prosjekt som først het «Litteraturskap». Foreningen Les fikk senere klarsignal fra Telenor om å kunne benytte de 100 vernede telefonkioskene i landet til bokskap, eller Lesekiosk som prosjektet kalles. Telefonkioskene skal benyttes til små minibibliotek de neste 5 + 5 årene. Moss’ sin egen Lesekiosk er nr. 36 av i alt 100 Lesekiosker.

TA EN BOK – GI EN BOK
Sett fra deg en bok du har lest og ta en ny med hjem.

I lesekioskene kan du finne nytt lesestoff og sette fra deg bøker som andre kan få glede av. Skriv gjerne en kort melding i boka om hvorfor du vil dele akkurat denne.

Forfatter Tor Åge Bringsværd er den stolte fadder av vår Lesekiosk og hans sitat «En god bok er som en trampoline for fantasien. Den gir tanken noe å hoppe og sprette på» vil utsmykke kiosken. Foreningen Les innreder og klargjør kiosken og ansatte ved Moss bibliotek har ansvaret for å etterfylle bøker og holde kiosken under oppsyn.