Foredrag: Lene Vold – Ære være mine døtre

Æresdrap fra gjerningspersonens perspektiv

 De siste fire årene har Lene Wold tilbrakt mye tid i Jordan sammen med en far som har drept både sin mor og en av sine to døtre for å gjenopprette familiens ære. Wold har snakket med den andre datteren som overlevde drapsforsøket og deretter satt flere år i fengsel for å beskyttes mot sin egen familie. Forfatteren har besøkt fengsler og moskeer, gjennomgått avis og rettsarkiver, og oppsøkt imamer, landsbyledere og 139 drapsmenn. Ved hjelp av et unikt kildemateriale belyser hun en hittil ukjent side ved æresdrap. Vi får historien fra gjerningspersonens perspektiv, og Wold viser at æresdrap ikke handler om islam, men om tradisjoner og lovverk som kan utfordres og forandres.

Ære være mine døtre er en rystende fortelling om hva som får en far til sette fellesskapets verdier foran livet til sine egne barn. Det er en unik og hjerteskjærende historie leseren ikke forblir uberørt av. Boken har mottatt støtte av Fritt Ord, og har siden lanseringen vært på bestselgerlisten, fått stormende positive omtaler, og har så langt blitt kjøpt opp på dansk, islandsk og engelsk med world English rights. Inntektene fra boksalget gir forfatteren til organisasjonen i Jordan som jobber for kvinner som er utsatt for æresrelater vold.

Om forfatteren
Lene Wold er journalist og samfunnsviter. Hun har jobbet for avisen The Independent og The Centre for Investigative Journalism i England, og bodd og frilanset i Midtøsten. Hun har en mastergrad i journalistikk fra Goldsmiths University of London, og en bachelorgrad i Utviklingsstudier fra Høgskolen i Oslo.

Del med venner og kjente!
    Translate »