Boktips i vinterferien!Det snør! Passer for ca. 3 – 8 år

I denne boken er det mange fine fortellinger og sanger om vinteren. Her finnes blant annet fortellingen om Marikken og den første snøen som faller over Junibakken, Karsten og Petra som går på skøyter, Nilsen og vottene, Mia og Mons som leker i snøen, Tåketrollene i Tåkeheimen, og eventyrene om Snøjenta og Askepott. Og det er mange fine tegninger – perfekt å lese etter en dag ute i snøen.

 

Snøfreserduellen. Passer for ca. 6 – 9 år

På toppen av det som kanskje er verdens aller høyeste fjell har flere store og farlige snøfresere bestemt seg for å bo. Men på fjellet bor det noen stakkars snømåker som nå har mistet hjemmet sitt, og Ella og Felix fra “Oppdagerklubben” må dra ut på oppdrag på fjellet for å hjelpe dem. Hvem er det som får bygge snøborg helt øverst på toppen? Lettlest, morsom og spennende fortelling.

 

Nelly Rapp og snømannens hemmelighet. Passer for ca. 7 – 10 år

Du tror kanskje ikke at det finnes monstre? Og spøkelser? Nelly Rapp pleide å tro at monstre ikke fantes og at det bare var små barn som trodde på spøkelser. Nå vet hun bedre. Nelly er nemlig blitt monsteragent og jobber i det skjulte for å bekjempe spøkelser og monstre. Hun har lært seg mange kule og lure triks for å håndtere farlige skapninger, men nå settes hun på prøve når hun må møte verdens siste snømann. Lettlest og spennende fortelling.

 

Fantorangen går på ski. Passer for ca. 2 – 6 år

Alltid snabelklare Fantorangen er ikke redd for å prøve noe nytt. Vennen hans, Pivi, er derimot litt mer forsiktig. Denne gangen skal de to vennene teste ut om det å stå på ski er like enkelt og morsomt som det ser ut som. Dette blir en morsom og litt annerledes skitur, med mange fine tegninger.

 

Skolen fryser til is. Passer for ca. 7 – 10 år

Alle elevene ved Grøsserud skole er blitt stengt inne etter at skolen ble truffet av en snøstorm. Fra taket henger det istapper og gangene er fylt opp med snø. Storm skjønner raskt at den bitende kulda er en del av Olav Grøsseruds fryktelige plan. Storm og vennene hans må klare å skru opp varmen tidsnok til å forhindre at det verst tenkelige kommer til å skje. Denne boken er lettlest og veldig spennende – nesten grøssende!

 

Søstrene Gyldenblom. Passer for ca. 9 – 12 år

De tre søstrene er ikke bare søstre, de er også bestevenner. De planlegger en helt spesiell gave til morens bursdag – en fotobok full av de fineste minnene. Når de leter etter bilder, kommer de over et mystisk bilde av moren som poserer gravid foran et veldig spesielt tre. Søstrene skjønner raskt at det er noe som ikke stemmer. Den ufødte babyen kan ikke ha vært en av de tre søstrene! Er det en stor hemmelighet i familien deres? Helt ny, veldig spennende tegneserie.

 

Snøkattprinsen. Passer for ca. 8 – 12 år

Snøkatten Syv er prins og den miste i en stor søskenflokk. Snøkattene bor i en magisk verden langt borte. Der har de hersket i mange år og de har en lang rekke med stolte konger, men de har ingen krone. Ifølge legenden stjal de demoniske revene kongekronen og kastet samtidig en forbannelse over snøkattene. Da faren til Syv dør begynner de eldre brødrene hans å krangle om hvem som har rett til tronen. Det er bare Kommer Syv til å tørre å dra ut i verden for å lete etter den magiske kongekronen? For det er kun snøkattprinsen som bærer kronen, som har full makt over kongeriket. Denne tegneserien er inspirert av natur, norrøn og japansk mytologi, fantasy, fabeldyr og magi.

 

Apestjernen. Passer for ca. 6 – 12 år

Ni år gamle Jonna bor på barnehjem. En dag svinger en gammel skitten Volvo opp foran barnehjemmet, og ut av bilen stiger en gorilla. Gorillaen vil adoptere et av de foreldreløse barna, og hun bestemmer seg raskt for å adoptere Jonna. Jonna er ikke like sikker på om hun vil ha en stor, rufsete og klønete gorilla til mamma…dessuten har hun hørt at gorillaer spiser små barn. Jonna finner seg til rette hos gorillaen og den rotete gården hennes, men nå vil kommunestyret sende henne tilbake til barnehjemmet. Da må Jonna finne på noe, for hun har nemlig aldri vært så lykkelig som hun er akkurat nå.

Dette er en varm, humoristisk og herlig fortelling med spenningskurve! Passer perfekt il høytlesing.

 

Sjøuhyret. Passer for ca. 4 – 7 år

Isen har lagt seg på vannet, og Mamma Rex arrangerer fiskekonkurranse. Hun har utlovet en fin premie – en hel krukke med makrell i tomat. Men ligger det noen skumle skapninger på lur under isen? For Rasmus og Trym viser det seg at de har flere overraskelser i vente. «Dinosaurgjengen»-bøkene er fylt med spenning og humor. Bak i bildeboka får man også fakta-tekster om dinosaurene som er med i historien.

 

Mitt vidunderlige liv. Passer for ca. 10 – 13 år

Sigge, moren og lillesøstrene hans har flyttet fra Stockholm til Skärblacka, hjem til mormor. Det synes Sigge er helt topp, for nå har han 59 dager frem til skolestart på å finne opp seg selv på nytt og bli et helt nytt menneske. Det er ikke så lett, men det kan vel heller ikke være helt umulig? For hvordan skal han unngå å bli mobbet på den nye skolen, slik han ble i Stockholm? Planen hans er å bli helt fantastisk populær, eller i det minste kunne snakke med folk uten at de ser på ham som om han er en freak. Nå må han gjøre alt han kan for å bli populær og få venner, og det på bare 59 dager.

Del med venner og kjente!
    Translate »