Onsdag 23. august på Moss bibliotek

Moss bibliotek inviterer til en kveld der lokale aktører og nasjonale eksperter ser på samspillet mellom sosiale medier, politisk makt og velgerne. Sosiale medier er nå motoren i debattlandskapet og mange politikere velger å kommunisere direkte gjennom egne kanaler i sosiale medier.

Hør hvordan lokale aksjonsgrupper har brukt sosiale medier, møt Venstremannen fra Rygge som har satset på direktesendt talkshow på Facebook for å komme på Stortinget – og hør professor Gunn Enlis foredrag om sosiale medier og valgkamp.

Bidrar Facebook og sosiale medier positivt til den politiske debatten? Eller forsøples vi av falske nyheter og ryktespredning der? Hva med ekkokammereffekten; gir sosiale medier oss kun hva vi liker å lese/høre/se?

Vi håper på en opplyst kveld og en livlig panelsamtale. Gratis for alle.

Program:
19:00 Åpning og introduksjon ved moderator Jørn Johansen.
19:10 Foredrag: Sosiale medier og valgkamp – muligheter og begrensninger. Ved professor Gunn Enli.
19:40 Panelsamtale. Professor Gunn Enli, ordfører Tage Pettersen, lokalpolitiker Finn-Erik Blakstad og aksjonist Jonathan Parker (Facebook-gruppen “Bedre Byutvikling Moss”).
20:30 Slutt.

Gunn Enli er professor ved Institutt for medier og kommunikasjon. Hun har vært gjesteforsker ved London School of Economics i flere perioder i 2016 og 2017. Enli forsker og underviser innenfor feltene mediepolitikk, politisk kommunikasjon og sosiale medier, og har de siste årene ledet det internasjonale prosjektet Social Media and Election Campaigns.
Finn-Erik Blakstad er stortingskandidat for Venstre og har nær 2000 følgere av Facebooksiden “Blakstad på tinget”, som sender et direkte talkshow der fire dager i uken kl 15.
Jonathan Parker er sentral talsperson for Facebook-gruppen “Bedre Byutvikling Moss», tidligere «Stopp planen om utvidelse av Moss havn”, som har 6200 medlemmer.
Tage Pettersen er ordfører i Moss og en av Høyres toppkandidater til stortingsvalget 2017.
Jørn Johansen er kommunikasjonssjef ved Deichmanske bibliotek i Oslo, tidligere redaktør og journalist i NRK, P4, Østlandets Blad og Moss Dagblad.

Foredrag ved Gunn Enli, prof. i medier og kommunikasjon ved UIO
Debattsamtale ledet av Jørn Johansen, kommunikasjonsleder ved Deichmanske bibliotek.