Sommerles illustrasjon

Sommerles-tips til barna

av Tor Magnus Jonassen
22.06.23
Trenger du tips til å finne bøker å lese i sommer, anbefaler barnebibliotekar Marthe disse bøkene i sommer!

Billedboktips til sommerferien

Bare rumper på stranda
Mira, mamma og pappa er i Italia på ferie! Mira gleder seg til å bade i havet og teste den nye dykkermasken. Pappa vil ikke bade i bassenget der alle de andre turistene er, i stedet vil han gå til en lokal strand han har fått anbefalt. Men denne stranden er ikke som strendene hjemme - det er en strand med veldig mange bare rumper. Denne bildeboka gir en fin og morsom lesestund!

Peppa på sommerferie
Peppa Gris bor sammen med foreldrene sine og lillebror Georg. Nå er det ferietid for Peppa, og hun gleder seg til å dra på tur med familien sin. Hun gleder seg til å bade i basseng sammen med den oppblåsbare flamingoen sin. Men først må hun få den ned i kofferten sin. Peppa håper også at hun kan få noen nye venner i ferien.

Rot og Bjørne drar på stranda
Bestevennene Rot og Bjørne har helt forskjellig personlighet. Rot er utålmodig, ivrig og full av ideer, og Bjørne er ettertenksom, nøye og opptatt av å følge reglene. Da er det ikke alltid så lett å være enige. De to vennene skal på stranda, men de er ikke alene. Bjørne vil gjerne ha Lu med i leken, men det spørs om Rot klarer å vente med å bade til sandslottet er ferdig. Dessuten er det ikke sikkert at det er plass til tre på ett badedyr. Kan de være venner alle tre?

Boktips for deg mellom 6 og 9 år

Billie og Bo
Bo skal aldri ha en bestevenn igjen. Det var i hvert fall det han bestemte seg for da Abdullai flytta. Men da Billie begynner i klassen og bestemmer seg for at Bo er hennes nye venn, har ikke Bo mye han skulle ha sagt. Og det er faktisk ganske fint å ha en uredd venn! Som nesten alltid har en kvist i håret, som hopper i iskaldt vann med rattata først og som hver dag venter på Bo utafor blokka. Dette er en fortelling om vennskap.

Redd spøkelsene!
Kommer sommerferien virkelig til å bli så kjedelig? Sam og Sara vet ikke hva de skal finne på, foreldrene deres jobber i restauranten hele dagen. Men så en dag forteller pappa at det er et hemmelig rom i familiens hus. Og hvordan er det egentlig, eksisterer det virkelig spøkelser? Her blir det blir fart og spenning, sprø oppfinnelser, men fremfor alt spøkelser. Boka er illustrert og fungerer både til høytlesning og for de som har kommet et stykke på vei med egen lesing. Og ikke vær redd, spøkelsene i boka er nesten alltid snille.

Bomle og Snuff
Bomle og Snuff er på oppdagelsesferd i en magisk skog. Men når de havner i en knipe og blir reddet av en enhjørning, får disse små monstrene med STORE FØLELSER den GENIALE ideen å bli superhelter. Hvis du legger til en OVERIVRIG enhjørning, en forsvunnet kosebamse og en gigantisk kattunge på rømmen, så blir det garantert KAOS! Klarer Bomle og Snuff å finne på en SUPERSLAGPLAN - og det raskt? Veldig morsom tegneserie.

Boktips for deg mellom 10 og 13 år

Esters univers
Ester bor en uke hos mamma og en uke hos pappa. Det går helt fint! Helt til i dag. For mamma har blitt kjæreste med Tor og nå skal de flytte sammen. Men det er ikke bare Tor som skal flytte inn. Det skal Bo også, sønnen til Tor. Ester liker ingen av dem, og sammen med venninnen Hedda planlegger hun hvordan hun skal bli kvitt dem. Det gjelder bare å prænke Bo! Da kommer han til å ville flytte, og vips, så er Ester kvitt både ham og Tor. Eller er hun det? Esters univers er tegneserieroman om å få et bonussøsken man ikke har bedt om, om å forsøke å gjøre noe med det og om å skjønne at man kanskje har tatt feil. For kan det være at Bo også er en ok type?

Ulv ulv
Ingen adgang for uvedkommende – «området blir kameraovervåket» står det på et skilt i hagen utenfor det falleferdige huset i enden av gata. Varg er ikke kjent for å ta de beste avgjørelsene, og under et fotoprosjekt med de kuleste i klassen, sniker han seg likevel inn i hagen. Men huset er ikke forlatt, og den gamle mannen som har flyttet inn der, advarer Varg. Likevel klarer ikke Varg å holde seg unna, ikke nå som han må imponere de nye vennene. Men etter hvert forstår Varg at den gamle mannen har en farlig plan, og til slutt spinner alt helt ut av kontroll. Ulv ulv er en uhyggelig spenningsbok om å ønske seg venner for enhver pris.

Edelmot
Edelmot er et spill. En virtuell fantasiverden hvor man lever akkurat som man vil. Man drar ut på eventyr, slåss mot monstre og lever ut alle sine drømmer. Er man sterk her, så er man populær i den virkelige verden. Det er ikke Victor. På skolen blir han mobbet og er helt alene. Men i Edelmot har han to bestevenner, og sammen prøver de å bli Edelmots sterkeste spillere noensinne! Spennende tegneserie skrevet av Victor Sotberg og Odin Helgheim.

Relaterte materialer