Hvordan redder vi Oslofjorden?

av Tor Magnus Jonassen
27.06.24
I samarbeid med INSPIRIA science center har Moss bibliotek for tiden en interaktiv spørreundersøkelse på skjerm rett innenfor inngangsdøren.

«Min mening», som installasjonen heter, skal engasjere publikum til å gi sin mening om hvordan vi sammen kan redde Oslofjorden. INSPIRIA har fått dette oppdraget fra tidligere Viken fylkeskommune. Vestfold og Telemark fylkeskommune har også støttet prosjektet.

På sentrale plasser rundt fjorden vil det bli plassert slike skjermer. Brukeren får spørsmål og fakta, og kan sammenligne sine svar med andres. Hensikten med «Min mening» er å lære av folks svar og samtidig skape læring og engasjement om og for Oslofjorden.

– Nå gleder vi oss til å få «Min mening» ut til folket. Vi håper dette vil skape engasjement, og at det vil gi befolkningen en bedre innsikt i hvor dårlig det står til med Oslofjorden. Dette er et positivt tiltak for å få med flere på arbeidet for en friskere fjord, og samtidig får vi et inntrykk av hvor langt folk er villig til å strekke seg for å redde Oslofjorden, forteller fylkesvaraordfører i Østfold fylkeskommune, Annette Lindahl Raakil (Sp).

– For å redde Oslofjorden må vi ha hjelp fra folket. Vi ønsker med dette å teste ny måte å skape engasjement på, og vi tror meningene til folket kan være til stor nytte i arbeidet videre for å friske opp Oslofjorden, forteller Geir Endregard, administrerende direktør på vitensenteret INSPIRIA science center.

Les mer på: Frisk Oslofjord - forsiden