Kjersti Halvorsen – Det er jeg som kan hjelpe deg

av Anne Mette Hansen
07.09.22
Kjersti Halvorsen, er født i 1993 og utdannet psykolog. Hun debuterte i 2019 med boka “Ida tar ansvar”. Med denne boka ble hun nominert til Tarjei Vesaas debutantpris.

I Halvorsens nyeste bok “Det er jeg som kan hjelpe deg”, treffer vi nok en gang en psykolog, Edvin. Edvin er samboer med Terese, og de skal snart ha sitt første barn. De bor i den lille fiktive byen, Dølgvold og Edvin jobber på Kvervel-slottet, et gammelt slott, som er gjort om til en institusjon for rusavhengige.

Edvin lever et godt liv, og trives i jobben. Men en dag ankommer Andrè slottet. Han skal sone ferdig en dom i rusbehandling. Edvin kjenner han straks igjen; mobberen fra barndommen. I Andrès nærvær blir Edvin igjen den usikre gutten fra barndommen. Men hva skal Edvin velge; hevn eller tilgivelse? Andrès nærvær går Edvin rett og slett på nervene, og stresset, skammen og angsten fra oppveksten blusser opp igjen. Etter hvert kommer også søvnproblemene, og Edvins trøblete forhold til sovepiller og alkohol. Dårlig kombinasjon, som kan drive et menneske til vanvidd. Omgivelsene i og rundt slottet gjør også til at Edvin både ser og gjør merkelige ting.

Velskrevet og småhumoristisk bok, sett fra en psykologs vinkel, om hvor galt det kan gå.