Vi på Moss bibliotek er med på kampanja «Klassikarar for framtida», der fire litteraturkritikarar har valt ut 25 norske bøker som dei anser har potensialet til å bli framtidas klassikarar. Denne kampanje er det Lom bibliotek som starta og dei vil kvar veke gje ein kort presentasjon av bøkene med omtalar laga av kritikarane på deres nettside.

Det er litteraturkritikarane Bernhard Ellefsen, Bjørn Ivar Fyksen, Merete Røsvik og Janneken Øverland som står for kåringa. Vi startar opp i dag og deler lista med dykk. I vekene som kjem, vil vi gje ein kort presentasjon av bøkene med omtaler laga av kritikarane. Vi legg ut ein ny presentasjon kvar måndag i 25 veker framover.

I alt 56 bibliotek deltek i klassikar-prosjektet, og vi håpar at lesarar over heile landet blir med og les ein eller fleire av dei nye klassikarane i Bokåret 2019! Vi har desse bøkene i samlinga vår og lager utstillingar. Målet med kampanja er å skape interesse og engasjement rundt ny norsk kvalitetslitteratur! Klassikar-prosjektet er støtta av Stiftelsen Fritt Ord, Kulturrådet, G-Kultur og Sparebank1 Lom og Skjåk.

Klassikarar for framtida. Beste norske 2013-2017

De usynlige av Roy Jacobsen, Cappelen Damm, 2013
Teori om det eneste. Bok I og Bok II av Nils Christian Moe-Repstad, Flamme, 2013
Å, høye dag av Steinar Opstad, Kolon, 2013