Fra kl. 10.00 mandag 18. mai kan du komme inn på Moss- og Rygge bibliotek igjen for å hente og levere bøker. Du kan også bestille medier på vanlig måte gjennom bibliotekenes kataloger, på mail eller på telefon. Velkommen!

BEGRENSET TILBUD
Det er fortsatt noen begrensninger på grunn av korona og smittevernhensyn:
•    Bibliotekrommene åpnes kun for henting og innlevering av medier.
•    Det er ikke mulig å tilbringe tid, bruke toaletter, lete etter bøker i hyllene, låne publikums-PC, ta utskrifter.
•    Det lages «løyper» med tape på gulvet til hentehyller, utlånsautomater og innleveringsbokser, resten av biblioteket sperres av.
•    Det vil være et begrenset antall personer som får være i biblioteket samtidig.
•    Du må bestille på forhånd, og du vil få en hentemelding på e-post/SMS når bestillingen din er klar for henting.

BESTILLE
Gå inn i bibliotekets katalog, logg deg inn med lånekort og pinkode, søk opp og bestill bøker på vanlig måte. Trenger du lånekort får du det ved å følge denne lenken: Digitalt lånekort – ta kontakt med biblioteket for å bestille pinkode.
Vi vil helst at dere sender oss en e-post med ønsker på konkrete bøker, eller be oss å lage en bokpakke tilpasset dine ønsker. Hvis du ikke har mulighet til å bruke e-post kan du ringe i vår telefon tid. Boktransporten kjører som vanlig igjen, og det innebærer at du nå kan bestille medier fra alle bibliotekene og ikke kun det som finnes hos oss.

HENTE
Du får beskjed på SMS eller epost når du kan hente det du har bestilt. Dine lån står da på hentehylla med en lapp med reserveringsnummer inni og lånes ut på vanlig måte på selvbetjeningsautomat.
NB: Husk å ha med lånekort eller bruk lånekortet på mobilen!

HENTE- OG LEVERINGSTIDER
Moss bibliotek
Mandag, tirsdag, onsdag og fredag
Kl. 10-14
Kl. 14-18
Rygge bibliotek
Mandag, onsdag, torsdag og fredag
Kl. 10-14
kl. 14-18
Stengt: 21. mai (Kr. Himmelfartsdag) og 1. juni (2. pinsedag)

LEVERE
Fra mandag 18. mai åpner vi for at du kan levere tilbake det du har lånt. Du leverer inn på samme måte som før ved å bruke selvbetjeningsautomatene, og setter materialet på innleveringshylla.
Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og ansatte!

SMITTEFOREBYGGING
•    Husk å holde trygg avstand og ta hensyn til smittefaren. Hvis du har luftveissymptomer eller sitter i karantene, kan du ikke hente eller levere bøker.
•    Det er kun tillatt med et begrenset antall lånere inne i biblioteket samtidig.
•    Det er håndsprit tilgjengelig i bibliotekene, og du må desinfisere hendene dine før du tar på skjermen eller taster PIN-kode.
•    Familier kan ikke komme samlet. En voksen sørger for å låne og levere på vegne av sin familie.

Rygge epost: biblioteket@rygge.kommune.no eller tlf 45976541*
Moss epost: moss@moss.folkebibl.no, eller tlf 48997642*
*Telefonene er kun betjent i hente- og leveringstiden, se ovenfor.